Novice

Prof. dr. Nataša Zabukovec Logar - prejemnica Preglove nagrade za izjemne znanstvene dosežke
2. septembra je na slovesnosti v Zagorju ob Savi Kemijski inštitut podelil letošnji Preglovi nagradi za izjemne dosežke na področju kemije in sorodnih ved ter doktorski štipendiji Janka Jamnika.
Novice
5. 9. 2022
Tudi na Univerzi v Novi Gorici se pridružujemo kampaniji SKUPAJ ZA KRAS
Ker se tudi na Univerzi v Novi Gorici zavedamo, da bomo lahko le s skupnimi močmi prispevali pri zagonu novega življenja na Krasu, se pridružujemo kampaniji za pomoč pri obnovi pogorelega Krasa - SKUPAJ ZA KRAS.
Novice
9. 8. 2022
Štipendije Univerze v Novi Gorici
Razpis za dodelitev štipendij iz Štipendijskega sklada Univerze v Novi Gorici za študijsko leto 2022/2023.
Novice
8. 8. 2022
Nastanitve za študente
Univerza v Novi Gorici za svoje študente išče večje število nastanitvenih kapacitet na območju Postojna-Vipava-Ajdovščina-Nova Gorica.
Novice
5. 8. 2022
Skupaj za Kras
Tri občine združile moči za obnovo pogorelega Krasa.
Novice
29. 7. 2022
Univerza v Novi Gorici s partnerji pridobila financiranje evropskega raziskovalnega projekta COFUND
Univerza v Novi Gorici (UNG) je skupaj s partnerji na evropskem razpisu Marie Skłodowska-Curie Actions COFUND pridobila financiranje raziskovalnega projekta SMASH, katerega tema je strojno učenje na področju naravoslovja in humanistike.
Novice
6. 7. 2022
Stališče Komisije za enake možnosti Univerze v Novi Gorici v zvezi s prepovedjo umetne prekinitve nosečnosti v ZDA
Novice
28. 6. 2022
Okrogla miza: Znanost in inovacije kot jamstva gospodarske rasti
Institut "Jožef Stefan" je 20. junija 2022 pripravil okroglo mizo z naslovom Znanost in inovacije kot jamstva gospodarske rasti.
Novice
24. 6. 2022
Meritve na zahodnem Balkanskem polotoku – GLWF 2022
Ekipa GLWF (Green Light World Flight), katere vodja raziskav je sodelavec Univerze v Novi Gorici prof. dr. Griša Močnik, je v pretekih mesecih opravila številne meritve onesnaženosti ozračja nad območjem Zahodnega Balkana.
Novice
22. 6. 2022
Pot pisateljic je prejela certifikat Evropskega inštituta za kulturne poti pri Svetu Evrope
V projektu kot ena izmed ustanovnih članic Kulturno-turističnega združenja pot pisateljic dejavno sodeluje tudi Univerza v Novi Gorici.
Novice
20. 6. 2022
Slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti
16. junija 2022 je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala slovesna podelitev diplom, magistrskih diplom in promocija doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
17. 6. 2022
Vrh ACROSS na Univerzi Craiova
Vrh konzorcija ACROSS v Craiovi se je zaključil z opredelitvijo novih korakov na področju izobraževanja, raziskav in digitalizacije.
Novice
16. 6. 2022
Promocija doktoric in doktorjev znanosti, 16. junij 2022
Rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob je 16. junija 2022 promoviral doktorice in doktorja znanosti Fakultete za podiplomski študij.
Novice
16. 6. 2022
Univerzo v Novi Gorici obiskali predstavniki Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Danes je rektor Univerza v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob gostil direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) prof. dr. Mitjo Lainščaka, predsednika Znanstvenega sveta agencije prof. dr. Petra Križana in predsednika Upravnega odbora agencije prof. dr. Igorja Emrija.
Novice
15. 6. 2022
Univerza v Novi Gorici nudi štipendije kot nagrado za uspeh na 6. Evropski fizikalni olimpijadi, Ljubljana, 20.–24. 5. 2022
Prijavijo se lahko vsi, ki so bili nagrajeni ali so prejeli pohvalo na olimpijadi. Izbrani tekmovalci bodo prejeli štipendijo za prvostopenjski študij fizike in astrofizike na Univerzi v Novi Gorici.
Novice
31. 5. 2022
2. javna razprava RKRS o visokem šolstvu in družbi znanja: »Kako izboljšati kakovost znanosti?«
Teme druge javne razprave RKRS o visokem šolstvu in družbi znanja, ki je potekala 26. maja 2022 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, so bile vrednotenje raziskovalnega dela, povezovanje raziskovalnih ustanov znotraj Slovenije, njihovo sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja v širše okolje.
Novice
27. 5. 2022
Na festivalu Vizije nagrajena študenta Akademije umetnosti
Na festivalu mladinske kulture Vizije, ki je med 20. in 22. majem 2022 potekal v Novi Gorici, sta bila nagrajena kar dva študenta Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
24. 5. 2022
Glavna nagrada na 75. filmski ediciji v Cannesu v roke študentu Akademije umetnosti
Matej Rimanić, študent Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, je na filmskem festivalu v Cannesu s kratkim filmom Love In Plane Sight prejel glavno nagrado v kategoriji TikTok kratki film.
Novice
23. 5. 2022
Univerza v Novi Gorici se je ponovno uvrstila na izjemno 228. mesto na mednarodni lestvice RUR (Round University Ranking)
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2022 Univerza v Novi Gorici ponovno uvrstila na izjemno 228. mesto.
Novice
13. 5. 2022
Odprtje razstave »G. J. Mendel in mukotrpna zgodba o genih«
Včeraj je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri v Vipavi, v okviru praznovanja 200. obletnice rojstva utemeljitelja genetike G. J. Mendla, potekalo odprtje razstave »G. J. Mendel in mukotrpna zgodba o genih«.
Novice
11. 5. 2022