Novice

Društvo slovenskega animiranega filma nagradilo diplomantko Akademije umetnosti
Ob mednarodnem dnevu animiranega filma, ki je potekal 28. oktobra, je Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) nagradilo diplomantko Akademije umetnosti Amadejo Kirbiš.
Novice
2. 11. 2021
Univerza v Novi Gorici gostila državnega sekretarja dr. Mitjo Slavinca
Danes je Univerzo v Novi Gorici obiskal državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Mitja Slavinec.
Novice
25. 10. 2021
Študent Akademije umetnosti prejemnik prve nagrada za študentsko delo
Mladinski kulturni center Maribor je v okviru 27. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti (MFRU) v sodelovanju s petimi slovenskimi izobraževalnimi institucijami (Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Pedagoško fakulteto Maribor ter Akademijo za vizualne umetnosti AVA iz Ljubljane), objavil poziv k prijavi študentskih intermedijskih umetniških projektov za študentsko nagrado festivala MFRU 2021.
Novice
22. 10. 2021
Zaključek merilne kampanje Evropske vesoljske agencije pri kateri je sodelovala tudi Univerza v Novi Gorici
Ekstremni pilot Matevž Lenarčič in vodja Centra za raziskave atmosfere na Univerzi v Novi Gorici Griša Močnik sta v okviru merilne kampanje Evropske vesoljske agencije (ESA) na Zelenortskih otokih uspešno opravila 11 raziskovalnih poletov.
Novice
12. 10. 2021
Škrabčevi dnevi 12
V petek, 8. oktobra 2021, je Frančiškanski samostan Kostanjevica nad Novo Gorico gostil simpozij Škrabčevi dnevi 12, ki ga organizirajo ZRC SAZU, Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša, Raziskovalna postaja ZRC SAZU iz Nove Gorice in Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici.
Novice
11. 10. 2021
Dr. Fabio Lapenta – prejemnik Lapanjetove nagrade
Slovensko biokemijsko društvo je 1. oktobra dr. Fabiu Lapenti, podoktorskemu raziskovalcu v Laboratoriju za vede o okolju in življenju na Univerzi v Novi Gorici, podelilo Lapanjetovo nagrado, strokovno priznanje, ki se podeli mlademu članu Slovenskega biokemijskega društva za vrhunske dosežke na področju biokemijskih znanosti.
Novice
7. 10. 2021
Slovesna podelitev naziva zaslužni profesor in priznanja zlata plaketa Univerze v Novi Gorici
28. septembra, na pragu novega akademskega leta, smo na slovesni prireditvi v dvorcu Lanthieri v Vipavi podelili naziv zaslužni profesor in priznanje zlata plaketa Univerze v Novi Gorici.
Novice
29. 9. 2021
U-Multirank - mednarodna primerjalna ocena Univerze v Novi Gorici
Rezultati Univerze v Novi Gorici (UNG) pri mednarodnem primerjanju univerz U-Multirank 2021 kažejo, da se UNG po kakovosti uvršča med svetovno elito univerz.
Novice
27. 9. 2021
Seja Rektorske konference Republike Slovenije
Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala 24. septembra 2021 so rektorji opravili razpravo o besedilu osnutka Nacionalnega programa visokega šolstva 2021-2030, ki je v javni obravnavi. Rektorska konferenca podpira besedilo Nacionalnega programa visokega šolstva 2021-2030.
Novice
24. 9. 2021
Univerza v Novi Gorici se je ponovno uvrstila na visoko 169. mesto na mednarodni lestvice RUR (Round University Ranking)
Po rezultatih mednarodne lestvice RUR (Round University Ranking), ki ocenjuje in razvršča najboljše svetovne univerze, se je v letu 2021 Univerza v Novi Gorici ponovno uvrstila na zelo visoko 169. mesto.
Novice
21. 9. 2021
Obisk ministra za obrambo mag. Tonina na Univerzi v Novi Gorici
V okviru današnjega obiska Vlade Republike Slovenije v Goriški regiji je Univerzo v Novi Gorici obiskal minister za obrambo mag. Matej Tonin s sodelavci.
Novice
8. 9. 2021
Donaciji prof. dr. Mladena Franka in prof. Oskarja Kogoja Fundaciji Univerze v Novi Gorici
V četrtek, 2. septembra 2021, je v atriju dvorca Lanthieri v Vipavi potekala slovesnost Fundacije Univerze v Novi Gorici (FUNG).
Novice
7. 9. 2021
Pismo rektorja Univerze v Novi Gorici študentkam in študentom
Spoštovane študentke in študenti!
Novice
3. 9. 2021
Univerza v Novi Gorici sodeluje pri merilni kampanji Evropske vesoljske agencije na Zelenortskih otokih
Septembra letos bodo raziskovalci Univerze v Novi Gorici, podjetja Haze Instruments, d. o. o. in naš ekstremni pilot Matevž Lenarčič na Zelenortskih otokih sodelovali pri projektu JATAC (Joint Aeolus Tropical Atlantic Campaign), ki poteka v organizaciji Evropske vesoljske agencije (ESA).
Novice
1. 9. 2021
Pri založbi Springer izšla monografija o učenju podatkovnih predstavitev
Pri znanstveni založbi Springer je izšla monografija Representation Learning: Propositionalization and Embeddings, ki so jo napisali prof. dr. Nada Lavrač z Instituta »Jožef Stefan« in Univerze v Novi Gorici, dr. Vid Podpečan z Instituta »Jožef Stefan« ter prof. dr. Marko Robnik-Šikonja s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.
Novice
2. 8. 2021
Univerzi prestolnic kulture sklenili sporazum o sodelovanju
Univerza v Novi Gorici in Univerza za tehnologijo v Chemnitzu (Nemčija) – univerzi prestolnic kulture 2025 – si želita tesnega sodelovanja v prihodnosti
Novice
26. 7. 2021
Obiskal nas je direktor Instituta »Jožef Stefan«
Danes smo na obisku Univerze v Novi Gorici gostili direktorja Instituta »Jožef Stefan« prof. dr. Boštjana Zalarja.
Novice
8. 7. 2021
Študentka Fakultete za podiplomski študij prejemnica štipendije Škrabčeve ustanove
Po izboru strokovne komisije ter po potrditvi uprave Škrabčeve ustanove je med letošnjimi štipendisti Škrabčeve ustanove tudi Vesna Plesničar, študentka Fakultete za podiplomski študij.
Novice
24. 6. 2021
Seja Rektorske konference Republike Slovenije
Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 18. junija 2021 so rektorji opravili razpravo o postopkih ponovnih akreditacij univerz in sprejeli sklep, da se pozove NAKVIS, da upošteva izdane odločbe o akreditaciji študijskih programov univerz in ne posega v vpisne pogoje univerz s spremenjenim tolmačenje 38. člena ZVIS.
Novice
21. 6. 2021
Slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti
V torek, 15. junija in v sredo, 16. junija 2021, sta v atriju dvorca Lanthieri v Vipavi potekali slovesni podelitvi diplom, magistrskih diplom in promociji doktorjev znanosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
17. 6. 2021