Novice

Študentka Matilda Bajkova prejemnica nagrade Global Teacher Award 2022
Matilda Bajkova, študentka magistrskega študijskega programa Načrtovanje in vodenje odprtega izobraževanja Poslovno-tehniške fakultete, je prejela nagrado Global Teacher Award 2022.
Novice
25. 11. 2022
Raziskovalci Univerze v Novi Gorici uvrščeni na Stanfordovo lestvico
Univerza Stanford je objavila seznam najboljših svetovnih raziskovalcev glede na odmevnost njihovih publikacij.
Novice
9. 11. 2022
Med nagrajenci Društva slovenskega animiranega filma tudi Domen Sajovic in Miha Reja
Ob mednarodnem dnevu animiranega filma, ki ga obeležujemo 28. oktobra, je Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) nagradilo študenta in diplomanta Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Novice
3. 11. 2022
Ukrepi Univerze v Novi Gorici za blažitev posledic vojne v Ukrajini - podaljšanje
Novice
25. 10. 2022
Film režiserke Urške Djukić nominiran za evropsko filmsko nagrado
Kratki film Babičino seksualno življenje režiserke Urške Djukić, diplomantke in magistrantke Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici, je nominiran za evropsko filmsko nagrado.
Novice
21. 10. 2022
Podelitev spominskih listin, nagrad in štipendije Fundacije Univerze v Novi Gorici
19. oktobra 2022 je v dvorcu Lanthieri v Vipavi potekala podelitev spominskih listin, nagrad in štipendij Fundacije Univerze v Novi Gorici (FUNG). Tako novi donatorji kot tudi prvi prejemniki štipendij in nagrad iz skladov FUNG kažejo, da fundacija dobiva nov zagon.
Novice
21. 10. 2022
Na festivalu Prvi Poleti nagrajen študent Akademije umetnosti
Na letošnjem festivalu Prvi Poleti je študent Akademije umetnosti Miha Reja prejel nagrado publike za diplomski animirani film Kurent (2022, 6’).
Novice
20. 10. 2022
Priporočila glede ukrepov proti covid-19
Na Univerzi v Novi Gorici naprošamo vse sodelavke in sodelavce ter študentke in študente, da upoštevajo priporočila Vlade RS in NIJZ glede ukrepov za obvladovanje epidemije covid-19.
Novice
19. 10. 2022
Slovesna otvoritev 27. akademskega leta
Osrednja akademija ob otvoritvi 27. akademskega leta Univerze v Novi Gorici je potekala 13. oktobra 2022 v dvorcu Lanthieri v Vipavi.
Novice
17. 10. 2022
Raziskave aerosolov v ozračju nad tropskim Atlantikom
Center za raziskave atmosfere Univerze v Novi Gorici je tudi letos septembra sodeloval v raziskavah aerosolov v ozračju nad tropskim Atlantikom.
Novice
6. 10. 2022
Diplomant Akademije umetnosti prejel posebno priznanje Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu
28. septembra je minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon razglasil nagrajence in podelil nagrade XX. nagradnega natečaja Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in po svetu.
Novice
30. 9. 2022
Srečanje alumnov Univerze v Novi Gorici
15. septembra je v Ajdovščini potekalo srečanje alumnov Univerze v Novi Gorici. Danes Alumni klub združuje že 998 diplomantov, 500 magistrov in 259 doktorjev znanosti.
Novice
20. 9. 2022
Univerza v Ljubljani izpostavlja pomen javne radiotelevizije in kakovostnega informiranja
Na Univerzi v Novi Gorici se v celoti strinjamo z izjavo kolegov na Univerzi v Ljubljani glede pomena javne radiotelevizije.
Novice
9. 9. 2022
Letalska kampanja Centra za raziskave atmosfere Univerze v Novi Gorici in Matevža Lenarčiča na tropskem Atlantiku
Center za raziskave atmosfere Univerze v Novi Gorici in GreenLight WorldFlight 2022 tudi letos septembra sodelujeta v raziskavah vpliva naravnih in antropogenih onesnaženj z aerosoli ter trdimi delci na segrevanje atmosfere in nastanek hurikanov nad južnim Atlantikom.
Novice
7. 9. 2022
Prof. dr. Nataša Zabukovec Logar - prejemnica Preglove nagrade za izjemne znanstvene dosežke
2. septembra je na slovesnosti v Zagorju ob Savi Kemijski inštitut podelil letošnji Preglovi nagradi za izjemne dosežke na področju kemije in sorodnih ved ter doktorski štipendiji Janka Jamnika.
Novice
5. 9. 2022
Tudi na Univerzi v Novi Gorici se pridružujemo kampaniji SKUPAJ ZA KRAS
Ker se tudi na Univerzi v Novi Gorici zavedamo, da bomo lahko le s skupnimi močmi prispevali pri zagonu novega življenja na Krasu, se pridružujemo kampaniji za pomoč pri obnovi pogorelega Krasa - SKUPAJ ZA KRAS.
Novice
9. 8. 2022
Štipendije Univerze v Novi Gorici
Razpis za dodelitev štipendij iz Štipendijskega sklada Univerze v Novi Gorici za študijsko leto 2022/2023.
Novice
8. 8. 2022
Nastanitve za študente
Univerza v Novi Gorici za svoje študente išče večje število nastanitvenih kapacitet na območju Postojna-Vipava-Ajdovščina-Nova Gorica.
Novice
5. 8. 2022
Skupaj za Kras
Tri občine združile moči za obnovo pogorelega Krasa.
Novice
29. 7. 2022
Univerza v Novi Gorici s partnerji pridobila financiranje evropskega raziskovalnega projekta COFUND
Univerza v Novi Gorici (UNG) je skupaj s partnerji na evropskem razpisu Marie Skłodowska-Curie Actions COFUND pridobila financiranje raziskovalnega projekta SMASH, katerega tema je strojno učenje na področju naravoslovja in humanistike.
Novice
6. 7. 2022