Izkušnje študenta športnika Univerze v Novi Gorici: Kris Stergulc

Nogometaš, trener nogometnih vratarjev in diplomant Kulturne zgodovine

“Sem Kris Stergulc, nogometaš in študent 3. letnika Kulturne zgodovine na Univerza v Novi Gorici. Ob vpisu na fakulteto nisem pričakoval, da bom lahko tako uspešno usklajeval nogomet in študijske obveznosti! S prilagojenimi oblikami študijskega programa in profesorji, ki so mi omogočili vse potrebno, sem vse izpite do sedaj opravil uspešno. Vse skupaj pa ni prav nič omejevalo moje športne kariere, kvečjemu mi je pomagalo do boljših rezultatov. Zato bom Univerzi v Novi Gorici in profesorjem vedno hvaležen za pridobljeno znanje in osebnostni razvoj. Univerza v Novi Gorici je zakon!”

Kris Stergulc, nogometaš in trener nogometnih vratarjev, študent 3. letnika Kulturne zgodovine na diplomant Fakulteti za humanistiko, Univerza v Novi Gorici

Študijsko leto 2017/18

V študijskem letu 2019/20 je Kris Stergulc tudi uspešno diplomiral z diplomskim delom z naslovom Med kvantiteto in kvaliteto: Razvoj briškega vinogradništva v 20. stoletju.

Deluje kot trener vratarjev prve postave slovaškega nogometnega kluba AS Trenčín, ima pa tudi svoje podjetje Športno treniranje Kris Stergulc, s. p.

Dostop do diplomskega dela Krisa Stergulca v Repozitoriju UNG

Foto na vstopni strani za športnike: Rok Zore

Kris_Stergulc_Casarsa.png

Kris Stergulc, diplomant Kulturne zgodovine
Foto: CasarsaGuru Photography

Kris_Stergulc_2020_AS_Trencin_1.jpeg

Kris Stergulc – trener nogometnih vratarjev prve postave AS Trenčín na Slovaškem
Foto: AS Trenčín