Študijska izkušnja Kazukija Sakume, študenta Fizike in astrofizike 1. stopnje

Živjo! Sem Kazuki Sakuma z Japonske, študent prvega letnika fizike in astrofizike na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novi Gorici. Razlogov, zakaj sem se odločil študirati tukaj, je več.

Vedno sem se zanimal za fiziko in astrofiziko in si želel študirati v Sloveniji. In našel sem to univerzo, ki, med drugim, izvaja kar nekaj predmetov tudi v angleškem jeziku. To je bil eden izmed glavnih razlogov, zakaj sem se odločil študirati na UNG, saj ne govorim tekoče slovensko. Študij tukaj je zame, kot ne-Evropejca, tudi dokaj poceni.

Menim, da je kandidate za študij iz tujine pogosto strah, kako se bodo znašli v novem okolju. Vendar so profesorji in ostalo osebje na Univerzi v Novi Gorici zelo prijazni in pripravljeni so pomagati čisto vsakemu študentu. Vem, da se včasih tuji študenti bojijo jezikovnih preprek, vendar mislim, da kvečjemu lahko pride zgolj do manjših težav, zlasti če študiraš na tako mednarodni univerzi kot je naša.

Nekoč mi je nek predstavnik naše univerze rekel: “Tukaj na UNG se počutiš kot del malo večje družine”. Točno tako tudi je in tako se pogosto počutim.
Tudi Slovenija kot država je prelepa, ima prekrasno naravo in prijazne ljudi.

Tukaj ne morem opisati čisto vseh svojih študijskih izkušenj, toda če želiš študirati v Sloveniji in če te zanima področje fizike, ti toplo priporočam študij na Univerzi v Novi Gorici.

Kazuki Sakuma, Japonska, dodiplomski študent programa Fizika in astrofizika 1. stopnje, Fakulteta za naravoslovje Univerze v Novi Gorici