Visokošolski strokovni študijski program Vinogradništvo in vinarstvo
Razpis za vpis v študijskem letu 2025/2026 (razpis čaka na potrditev Vlade RS, ki bo v januarju 2025)
Kraj izvajanja študija
Vipava, Dvorec Lanthieri, Glavni trg 8
Trajanje študija
3 leta
Vrsta in raven pridobljene izobrazbe
prva stopnja: visokošolski strokovni študijski program
SOK: 7
Več informacij
Vpisni pogoji
Zaključni izpit katerega koli štiriletnega srednješolskega programa, poklicna matura ali splošna matura.
Po merilih za prehode se lahko direktno v 2. letnik vpišejo kandidati, ki jim komisija za študijske zadeve prizna vsaj 42 ECTS točk iz že opravljenih izpitov na katerihkoli visokošolskih strokovnih in višješolskih študijskih programih, in sicer iz področij, ki se po vsebini ujemajo vsaj 70 % z vsebinami predmetov na predlaganem študijskem programu.
Program se izvaja v slovenskem jeziku.
Vpisna mesta
Vpisna mesta za prijavni rok za zapolnitev mest/način študija | Redni |
---|---|
Državljani Republike Slovenije in državljani držav članic Evropske unije | 30 |
Slovenci brez slovenskega državljanstva | 2 |
Državljani držav Zahodnega Balkana | 4 |
Državljani ostalih držav nečlanic Evropske unije | 2 |
Vzporedni študij | 2 |
Vpis v višji letnik | * |
* število vpisnih mest na rednem študiju je omejeno s številom vpisnih mest za 1. letnik
Merila za izbiro
Če bo sprejet sklep o omejitvi vpisa, bodo kandidati izbrani glede na:
- splošni uspeh pri splošni maturi, zaključnem izpitu oz. poklicni maturi (60% točk) in
- splošni uspeh v 3. in 4. letniku (40% točk).
Dodatne informacije
Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo
T: 05 9099 700
E: info.fvv@ung.si