Izkušnje študenta športnika Univerze v Novi Gorici: Kristjan Čujec

Igralec futsala in študent Gospodarskega inženiringa 2. stopnje

“S športom se ukvarjam že vse od prvega razreda osnovne šole, ko sem začel s treniranjem nogometa. V zgornjem Posočju je poleg nogometa izredno priljubljen tudi mali nogomet oziroma futsal, zato sem se kmalu pridružil klubu malega nogometa Puntar Kneža. Hitra in dinamična igra futsala me je tako pritegnila, da sem se mu v celoti posvetil. V karieri sem nastopal za klube iz Španije, Italije, Hrvaške, Azerbajdžana in Slovenije. Trenutno sem član Futsal kluba Dobovec iz Rogatca. Sem tudi standardni član Slovenske futsal reprezentance, s katero sem nastopil na petih evropskih prvenstvih.
Izobrazba je pomemben del v življenja športnika, saj s tem pridobi ključna znanja, ki bodo zanj v največji meri uporabna po koncu kariere. Športnikom naklonjene izobraževalne ustanove so pri dosegu le te ključne. Kot diplomirani gospodarski inženir lahko delim pozitivno izkušnjo študija, ki mi ga je omogočila Poslovno-tehniška fakulteta Univerze v Novi Gorici. S pomočjo individualne obravnave, ki sem jo bil deležen, sem lahko enostavno usklajeval šport in študij, zato trdim, da vrhunski šport ni ovira za uspešen študij.”

Kristjan Čujec, diplomant Gospodarskega inženiring 1. stopnje in študent Gospodarskega inženiringa 2. stopnje, Poslovno-tehniška fakulteta

Študijsko leto 2019/20

Kristjan Čujec je leta 2019 uspešno diplomiral na prvostopenjskem študijskem programu Gospodarski inženiring, in sicer z diplomskim delom z naslovom Nadzor vhodnih materialov in ocenjevanje dobaviteljev v avtomobilski industriji (mentor pridr. prof. dr. Imre Cikajlo).

Dostop do diplomskega dela Kristjana Čujca v Repozitoriju UNG

Cujec1__M24.si_NZS.jpg

Kristjan Čujec (na desni)
Foto: M24.si_NZS

Cujec2__M24.si_NZS.jpg

Kristjan Čujec
Foto: M24.si_NZS