Svežina grozdja v kozarcu soka

Dogodek Tedna Univerze v Novi Gorici 2024

Termin: ponedeljek, 7. oktober 2024, 15.00–17.00

Lokacija: Univerza v Novi Gorici – dvorec Lanthieri, Glavni trg 8, 5271 Vipava, degustacijska predavalnica (v primeru večjega števila prijavljenih v predavalnici 1.2)


Opis dogodka:


V ponedeljek, 7. oktobra 2024, ob 15.00 vas vabimo v degustacijsko predavalnico Lanthierijevega dvorca na dogodek z naslovom "Svežina grozdja v kozarcu soka". Na dogodku bomo raziskali potencial grozdnega soka kot zanimive alternative brezalkoholnemu vinu.

Predavateljica prof. dr. Branka Mozetič Vodopivec bo predstavila ključne korake v predelavi grozdnega soka, ki so bistveni za dosego vrhunske kakovosti, svežine in edinstveni okusov. Za zaključek bomo izvedli degustacijo izbranih grozdnih sokov iz različnih cenovnih razredov, kjer boste lahko sami preizkusili razliko med sokom, ki stane nekaj evrov na liter, in tistim, ki dosega ceno več deset evrov za steklenico.

Dogodek je namenjen vinarjem iz okoliša in vsem, ki jih zanima potencial grozdnega soka na trgu. 

Število mest je omejeno, zato so prijave na dogodek obvezne.

Prijave sprejema Erika Jež na elektronski naslov: erika.jez@ung.si

Veselimo se vašega obiska!


Organizatorja dogodka:

Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici in Center za raziskave vina


Dodatne informacije in prijave na dogodek:

dr. Erika Jež

E: erika.jez@ung.si

T: 05 909 97 08