Doktor znanosti Univerze v Novi Gorici prejemnik nagrade za najboljše zaključno študijsko delo s področja trajnostne kemije

Datum objave: 20. 9. 2024
Novice

V sklopu Slovenskih kemijskih dni v Portorožu sta Slovensko kemijsko društvo in družba AquafilSLO podelila nagrade za najboljša študijska dela s področja trajnostne kemije za leto 2024.

Foto: Romel Lapay
Foto: Romel Lapay

Dr. Kristijan Lorber iz Fakultete za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici, je z nalog »Termični in kombiniran foto-termični suhi reforming metana na nanooblikovanih Ni/CeO2 katalizatorjih«, prejel nagrado za najboljše doktorsko delo, ki je raziskovalo inovativne procese za preoblikovanje CO2 in metana v uporabne kemijske produkte.

S svojim delom na področju optimizacije katalizatorjev in foto-termičnih reakcij je prispeval k razvoju procesov, ki zmanjšujejo emisije toplogrednih plinov in izboljšujejo energetsko učinkovitost v industriji.

Doktorsko delo je pripravil pod mentorstvom prof. dr. Petarja Djinovića.

Iskrene čestitke!

Vir: Slovensko kemijsko društvo in AquafilSLO

Z leve: prof. dr. Marjan Veber, Žiga Bertalanič, dr. Kristijan Lorber, Denis Jahić, Leonita Etemaj, Nejc Vidmar, dr. Peter Venturini. Foto: Romel Lapay