Poletne šole Fakultete za humanistiko

Datum objave: 1. 8. 2022
Fakulteta za humanistiko

Fakulteta za humanistiko je poleti 2022 organizirala kar tri poletne šole:

[Intimacy in Women's Writing and Reading]https://www.ung.si/sl/raziskave/raziskovalni-center-za-humanistiko/projekti/tilda/diseminacija/poletna-sola-intimacy)

Namenjena je bila magistrskim in doktorskim študentom, ki jih zanima področje ženskih avtoric.

Poletno šolo so organizirale članice mreže CEEPUS Women Writers in History in združenje Women Writers Route Association. Vsebine je izvedla tudi Fakulteta za humanistiko UNG v okviru predmeta Literarne ustvarjalke v evropskih književnostih (magistrski program Slovenistika, smer Literarne vede).

Termin in lokacija:
22.–27. avgust 2022; Ljubljana, Nova Gorica

Into Blue Futures: Spekulativna delavnica strateškega predvidevanja

Delavnico organizira združenje Metamedij v sodelovanju z Akademijo za umetnost iz Splita, in Univerzo v Novi Gorici, vodila pa sta jo Maja Grakalic in pETER Purg.

Na delavnici so udeleženci raziskovali orodja in metode strateškega predvidevanja, discipline, ki je tesno povezana s spekulativnim oblikovanjem in različnimi pristopi umetniškega razmišljanja.

Termin in lokacija:
1.–6. avgust 2022, Association of Technical Culture (Zajednica Tehničke kulture), Pulj, Hrvaška

Mednarodna poletna šola o dvojezičnosti in večjezičnosti

Termin in lokacija:
12.–16. september 2022; Chemnitz University of Technology, Chemnitz, Nemčija

Univerza European Cross-Border University (ACROSS) vabi na “Mednarodno poletno šolo o dvojezičnosti in večjezičnosti” (ISSBM 2022).

Poletna šola je bila namenjena dodiplomskim, magistrskim in doktorskim študentom, ki jih zanima področje jezikoslovja s poudarkom na dvojezičnosti, večjezičnosti in usvajanja drugega jezika. Obravnavali smo tudi teme, povezane z dediščino in manjšinskimi jeziki.