Odkritje portreta nekdanjega rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika

Datum objave: 15. 2. 2023
Novice

Danes je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri potekalo odkritje portreta nekdanjega rektorja Univerze v Novi Gorici, sedaj častnega rektorja, prof. dr. Danila Zavrtanika.

Prof. dr. Danilo Zavrtanik (desno) in prof. dr. Boštjan Golob (levo). Foto: Miha Godec
Prof. dr. Danilo Zavrtanik (desno) in prof. dr. Boštjan Golob (levo). Foto: Miha Godec

Na slovesnosti je zbrane goste nagovoril rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Boštjan Golob, ki je poudaril, da so življenje ustanove kot take pravzaprav sodelavci, ki so jo postavili na noge, jo upravljali in imeli največjo vlogo pri njenem razvoju. »Zato je prav, da se jim zahvalimo na tak način – s postavitvijo portreta. Ne nazadnje je to lepa tradicija na večini večjih inštitucij, še posebej v akademskem svetu.«

Prof. dr. Danilo Zavrtanik je prevzel vodenje Fakultete za znanosti o okolju, predhodnice Univerze v Novi Gorici, ob njeni ustanovitvi leta 1995. Leta 2006, ob nastanku Univerze v Novi Gorici, je postal prvi rektor. Svoj mandat je sklenil leta 2022 ter isto leto postal tudi častni rektor Univerze v Novi Gorici.

»Kot ste verjetno že opazili, smo prišli do tega trenutka, ko se na univerzi menjajo generacije. Mi odhajamo vi pa vzemite to univerzo v roke. Želim, da jo boste v bodoče vodili še bolj uspešno, kot smo se jo trudili voditi mi,« je povedal prof. dr. Zavrtanik.

Portret je delo akademske slikarke, magistrice umetnosti Milene Gregorčič.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

Foto: Miha Godec
Foto: Miha Godec
Foto: Miha Godec
Foto: Miha Godec