Mednarodni mentorski program »Odprto izobraževanje za boljši svet« nagrajen za odličnost na področju odprtega sodelovanja

Datum objave: 12. 11. 2020
Novice

Open Education Global, mendnarodna organizacija s približno 200 institucionalnimi člani z vsega sveta, je programu »Odprto izobraževanje za boljši svet« (OE4BW) podelila nagrado »Open Collaboration Award for Excellence«.

Komisija za podelitev nagrad, ki so namenjene izjemnim dosežkom na področju odprtega izobraževanja, je izpostavila zavzetost odprtosti, dostopnost, visoko kakovost in inovativnost, ki se kaže v delu in viziji programa. Prejeli so jo Tanja Urbančič, Mitja Jermol in Anja Polajnar.

Mednarodni mentorski program »Odprto izobraževanje za boljši svet« podpira razvoj prosto dostopnih virov za odprto izobraževanje, ki naslavljajo tematike s širšim družbenim vplivom v skladu s Cilji Združenih narodov za trajnostni razvoj (SDG). Program ponuja inovativen pristop k ustvarjanju odprtih izobraževalnih virov. Razvijalce izobraževalnega gradiva povezuje s strokovnjaki, ki prostovoljno sodelujejo kot mentorji. V zadnjih treh letih je bilo ob sodelovanju več kot 100 mentorjev v program vključenih 131 projektov (https://oe4bw.org/).

Program sta razvila in ga vodita Tanja Urbančič, dekanja Poslovno-tehniške fakultete na Univerzi v Novi Gorici, in Mitja Jermol, nosilec UNESCO katedre za odprte tehnologije za odprte izobraževalne vire in odprto učenje na Institutu »Jožef Stefan«. Anja Polajnar, doktorska študentka Univerze v Novi Gorici in zaposlena na Institutu »Jožef Stefan«, pa od samega začetka sodeluje kot vodja organizacije programa.

Nagrada za odličnost na področju odprtega sodelovanja se podeljuje uspešnim programom, ki spodbujajo produkcijo prosto dostopnih izobraževalnih virov in odprte prakse s ciljem izmenjave idej, podprtih s sodelovalnim tehnološkim okoljem, s ciljem ustvarjanja priložnosti za vzpostavljanje novih povezav, skupno ustvarjanje in za spodbujanje raznolikosti.

Več informacij: https://awards.oeglobal.org/

Iskrene čestitke!

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 620 58 27
E: andreja.leban@ung.si