Asistent z doktoratom s področja fizike, astrofizike ali znanosti o podatkih (m/ž)

Datum objave: 19. 7. 2019
Zaposlitev zunanji

Univerza v Novi Gorici objavlja prosto delovno mesto asistenta z doktoratom s področja fizike, astrofizike ali znanosti o podatkih.
Prijave bomo začeli ocenjevati 15. 9. 2019. Kasnejše prijave bomo sprejemali do zapolnitve mesta.

K sodelovanju vabimo kandidate, ki jih zanima možnost perspektivne raziskovalne in akademske kariere na Univerzi v Novi Gorici. Ponujamo delo v dinamičnem raziskovalnem okolju z izrazito vpetostjo v mednarodni akademski prostor.

Delo se bo izvajalo v okviru Centra za astrofiziko in kozmologijo. Raziskovalna skupina centra se ukvarja z različnimi področji sodobne astrofizike, med drugimi z visoko-energijsko astrofiziko, astrofiziko delcev in večglasniško astronomijo. Izbrani kandidat se bo ukvarjal z raziskovalnim delom na področju astrofizike gama žarkov in temne snovi ter bil neposredno vključen v projekt »Priprava na iskanje temne snovi z observatorijem Cherenkov Telescope Array z uporabo strojnega učenja«.

Skladno z izvolitvijo bo kandidat prevzel tudi pedagoške obveznosti na študijskih programih univerze.

Pogoji za prijavo: * doktorat znanosti s področja fizike, astrofizike ali znanosti o podatkih, * dobro znanje angleškega jezika.

Prednost bodo imeli kandidati z raziskovalnimi izkušnjami na področju temne snovi ali strojnega učenja.

Predviden začetek dela je 1. 10. 2019. Delovno razmerje bomo sklenili za polni delovni čas, za določen čas enega leta in z možnostjo podaljšanja.

Obvezne priloge k prijavi: * življenjepis z opisom dosedanjih raziskovalnih izkušenj, * seznam znanstvenih objav, * motivacijsko pismo, * kontaktni podatki za pridobitev priporočil.

Prijave bomo začeli ocenjevati 15. 9. 2019. Kasnejše prijave bomo sprejemali do zapolnitve mesta.
Prijave z dokazili o izpolnjevanju pogojev sprejemamo v e-obliki na e-naslov tea.stibilj.nemec@ung.si. Prijava naj bo poslana kot ena sama PDF priponka k e-sporočilu.

Priponke

Kontakt

Tea Stibilj Nemec
telefon: 05 6205 822
e-pošta: tea.stibilj.nemec@ung.si