Vabilo na dogodek "Z roko v roki do znanja brez meja"

Datum objave: 19. 11. 2013
Dogodki

Predstavitev Univerze v Novi Gorici za dijake, študente in starše.

Vabilo na dogodek "Z roko v roki do znanja brez meja"

Kulturni dom Postojna, četrtek, 28. novembra 2013, ob 18. uri

Organizacija: Univerza v Novi Gorici v sodelovanju z Občino Postojna

Univerza v Novi Gorici ima z lego na meji med Slovenijo in Italijo pomembno regionalno in mednarodno povezovalno vlogo. Z visokošolskim izobraževanjem na dodiplomski in podiplomski stopnji ter z bogato znanstvenoraziskovalno dejavnostjo utrjuje identiteto Primorske in prepoznavnost Slovenije v svetu. Lega in način študija na Univerzi v Novi Gorici omogočata številne prednosti, ki se jih pogosto premalo zavedamo, a so za kvaliteten študij zelo pomembne. Izjemno dobrodošle so te prednosti za vse študente športnike. Dogodek je namenjen predstavitvi načinov, možnosti in prednosti študija na Univerzi v Novi Gorici mladim, predvsem dijakom in študentom ter njihovim staršem in sorodnikom. Poseben poudarek je na vlogi staršev, sorodnikov in širše skupnosti pri spremljanju in pomoči mladim v obdobju njihovega študija.

O pomenu Univerze v Novi Gorici za širšo skupnost pri pridobivanju znanja in kulturnih vrednot bodo spregovorili ugledni slovenski znanstveniki: predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti prof. dr. Jože Trontelj, rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik, prorektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Mladen Franko, pa tudi župan Občine Postojna g. Jernej Verbič.

Na Univerzi v Novi Gorici mladi lahko izbirajo med študijem na šestih dodiplomskih fakultetah in šolah: Fakulteta za znanosti o okolju, Poslovno-tehniška fakulteta, Fakulteta za aplikativno naravoslovje, Fakulteta za humanistiko, Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo, Visoka šola za umetnost. Bogate možnosti, aktualne vsebine, visoko zaposljivost, raziskovalno delo in odlične mednarodne povezave ponuja tudi njena Fakulteta za podiplomski študij.

Predstavitvam študija in dosežkov študentov Univerze v Novi Gorici bo sledil bogat kulturni program, v katerem bodo med drugimi nastopili dramski igralec Tone Kuntner in Mešani pevski zbor Postojna, ki letos praznuje 30-letnico delovanja in je nosilec številnih nagrad z domačih in mednarodnih tekmovanj.

Dogodek se bo zaključil s pogostitvijo ob sproščenem druženju s profesorji in študenti posameznih fakultet Univerze v Novi Gorici.

Gostiteljica prireditve je Občina Postojna z županom g. Jernejem Verbičem.

Vljudno vabljeni!

Veseli bomo, če svojo udeležbo zaradi lažje organizacije potrdite do ponedeljka, 25. novembra 2013, na e-naslov: andreja.leban@ung.si ali na tel. št. 05 3315 397 (Andreja Leban).

Priponke

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si