Evropska konferenca materialov in tehnologij za trajnostni razvoj

Datum objave: 11. 9. 2013
Dogodki

Laboratorij za raziskave materialov Univerze v Novi Gorici bo med 19. in 21. septembrom 2013 na Bledu organiziral Evropsko konferenco materialov in tehnologij za trajnostni razvoj - ECo MaTech (ang. European Conference of Materials and Technologies for Sustainable Growth).

V zadnjih letih smo priča znatnim premikom pri postavljanju prioritet, ki zadevajo raziskave in razvoj materialov, tehnologij in procesov, ki so povezani s trajnostnim razvojem. Delno na to vplivajo tudi direktive in pravila Evropske unije. Porast tovrstnega zanimanja je hkrati posledica našega lastnega zavedanja pomena urejanja okolja po načelih trajnostnega razvoja in zavedanja posledic, ki jih ima trajnostni razvoj na kakovost našega življenja. To zavedanje je tako močno, da se s trajnostnim razvojem ukvarja vedno večje število posameznikov in tudi skupin. Vsi se nadejajo pozitivnih rezultatov in prednosti, ki jih njihovo delo prinaša - tudi na ekonomskem področju.

Evropski koncept raziskav in razvojnih procesov je izrazito usmerjen v sodelovanje. Spodbuja mednarodne in interdisciplinarne povezave med akademskimi in raziskovalnimi ustanovami in industrijskimi panogami. Prav zato je konferenca ECo MaTech posebnega pomena. Vsem sodelujočim ponuja priložnost za predstavitev njihovega dela, idej in izdelkov, poleg tega se udeleženci seznanijo tudi s svojimi R & D partnerji, spoznajo načrte za prihodnje delo na področju trajnostnega razvoja, si izoblikujejo naveze s pomembnimi partnerji in postanejo del globalne razprave o trajnostnem razvoju.

Program konference je sestavljen iz skrbno izbranih aktualnih tem s področja materialov in tehnologij za trajnostni razvoj in sicer: * obravnava odpadkov in onesnaževanja * nove hladilne tehnologije * tehnologije za pretvorbo energije * energetske zaloge in distribucijske tehnologije * vplivi na okolje

Konference se bo udeležilo preko 120 udeležencev, iz 24 različnih držav (ZDA, Kanada, Indija itd.).

Več informacij o konferenci: "http://eco-matech.ung.si/"

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi
T: 05 3315 397
E: andreja.leban@ung.si