Podelitev prvih diplom na Visoki poslovno-tehniški šoli

Datum objave: 17. 6. 2002
Zgodovina

Visoka poslovno-tehniška šola je 17. junija 2002 na gradu Kromberk podelila prve diplome študentom visokošolskega strokovnega študijskega programa Ekonomika in vodenje proizvodnih in tehnoloških sistemov. Prva diplomanta sta postala David Cej in Uroš Jug.

Omenjeni študijski program, ki ga je Politehnika Nova Gorica pričela izvajati v študijskem letu 1998/1999 predstavlja novost v slovenskem univerzitetnem prostoru. Študentje se med študijem spoznajo z modernimi znanji s področja inženirskih in ekonomskih ved. Diplomanti na ta način z lahkoto komunicirajo s tehnologi in vodstvom v večjih proizvodnih družbah, v manjših podjetjih pa lahko igrajo vlogo tehnologa in poslovneža v eni osebi. Del študija (en semester) je posvečen praktičnemu usposabljanju, ki ga študentje opravijo v podjetjih na Goriškem.

S prvimi diplomskimi deli smo lahko zadovoljni, saj pokrivajo pomembna področja (projektiranje tehnoloških procesov, vodenje in vrednotenje investicijskih projektov, razvijanje in vodenje računalniško podprtih sistemov itd.), hkrati pa dosegajo zavidljivo raven strokovnosti. Pri tem je najpomembnejše dejstvo, da je večina diplomantov že zaposlenih. S sistemom spremljanja in spodbujanja zaposlovanja naših diplomantov, ki ga razvijamo na Politehniki Nova Gorica bomo lahko pomagali do zaposlitve tudi bodočim mladim strokovnjakom.