Univerza v Novi Gorici in UNISCAPE v sodelovanju z Merging Ecologies skupaj na Beneškem Biennale Session

Datum objave: 14. 6. 2023
Dogodki
sobota
17
junij
Ura:
14.30
Lokacija:
Arsenale, Benetke, Italija

Univerza v Novi Gorici in UNISCAPE (European Network of Universities dedicated to landscape studies and education to the principles of the European Landscape Convention), v sodelovanju z organizacijo Merging Ecologies in partnerji ter s podporo fondacije Fondazione Venezia per la Pace in mednarodne akademije International Academy of Environmental Sciences, organizira raziskovalni forum o perspektivah in izzivih raziskovanja krajine v prihodnosti.

Univerza v Novi Gorici in UNISCAPE v sodelovanju z Merging Ecologies skupaj na Beneškem Biennale Session

Po prvem forumu, ki je potekal lani v Bruslju na festivalu New European Bauhaus, bomo tokrat izkoristili priložnost za lansiranje Uniscape foruma za študente in mlade raziskovalce v odprtem dialogu s kolegi iz Afrike. Skupaj bomo razpravljali o izzivih raziskovanja na področju krajine, delili bomo izkušnje, imaginarije, pričakovanja in ambicije. Domišljijo in razpravo bo spodbudila pobuda organizacije Merging Ecologies, ki bo predstavila rezultate natečaja »Afriške krajine v gibanju« in nagradila zmagovalce.

Kot je izjavila Lesley Lokko, je Afrika »… kraj na tem planetu, kjer se vsa vprašanja pravičnosti, rase, upanja in strahu stekajo in združujejo. Antropološko smo vsi Afričani. In kar se zgodi v Afriki, se zgodi vsem nam ...«

Forum bo potekal v okviru Biennale Session v Arsenalu, Sala delle Armi G (Benetke, Italija), pritličje, od 14.30 do 16.30 ure.

-> VEČ