Univerza v Novi Gorici se bo predstavila na sejmu izobraževanja in poklicev

Datum objave: 9. 1. 2023
Dogodki
petek
20
januar
Ura:
09.00
Do:
21. januar, 18.00
Lokacija:
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Obiščite nas na našem razstavnem prostoru na letošnjem največjem sejmu izobraževanja in poklicev, na 14. Informativi 2023.

Univerza v Novi Gorici se bo predstavila na sejmu izobraževanja in poklicev

Petek in sobota, 20. in 21. januar 2023 od 9. do 18. ure - Gospodarsko razstavišče, Ljubljana.

Univerza v Novi Gorici se bo predstavila s študijskimi programi prve, druge in tretje stopnje. Predstavile se bodo Fakulteta za znanosti o okolju, Poslovno-tehniška fakulteta, Fakulteta za naravoslovje, Fakulteta za humanistiko, Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo, Akademija umetnosti in Fakulteta za podiplomski študij. Vsi, ki še izbirate svoj študij, ste lepo vabljeni na naš razstavni prostor, kjer vam bomo posredovali informacije o študiju na Univerzi v Novi Gorici. Izkušnje boste lahko izmenjali tudi z našimi študenti ali se s predstavniki kariernega centra pogovorili o možnostih zaposlitve.

Na našem predstavitvenem prostoru vam bomo študenti in zaposleni predstavili študijske programe, način študija in njegove posebnosti, možnosti bivanja, študentske izmenjave, prilagojene oblike študija za študente športnike ter vse ostale s študijem povezane dejavnosti. Predstavitev bomo popestrili s poskusi in utrinki iz praktičnega dela. S študenti Okolja se boste lahko preskusili v poznavanju tujerodnih invazivnih rastlin in živali ali pa bentoških nevretenčarjev, študenti Fizike in astrofizike vam bodo razložili delovanje Newtonove zibelke in plazemske krogle ter pokazali delovanje različnih fizikalnih igrač, študenti Gospodarskega inženiringa pa vam bodo predstavili izdelek legorobot, ki sestavlja rubikovo kocko, študenti Vinogradništva in vinarstva vas bodo popeljali v svet prijetnih vonjav in vas povabili k izzivu v preizkušanju vaših senzoričnih sposobnosti, medtem ko vam bodo študenti Akademije umetnosti pripravili delavnico animacije.

V petek, 20. januarja 2023, ob 14.15 uri lepo vabljeni v malo predavalnico na okroglo mizo z naslovom »Mikroplastika je vse okoli nas, so what ?!«. Na okrogli mizi bodo imeli mladi možnost spoznati vodilne strokovnjake s tega področja, ki delujejo in sodelujejo z Univerzo v Novi Gorici. Gostje vam bodo dokazali, da je mikroplastika res vse okoli nas in vas nagovorili v proaktivno delovanje, tako da bo "so what ?!" pomenil: kaj narediti, da bo plastike v okolju čim manj.

Pričakujemo vas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v dvorani A2.

Vabljeni na Informativo 2023!

Uradna spletna stran prireditve: 14. informativa, sejem izobraževanja in poklicev

Kontakt

Andreja Leban
Stiki z javnostmi / Public Relations
T: 05 62 05 827
E: andreja.leban@ung.si