Ljubezen v pismih: dopisovanje aleksandrinke Felicite Koglot in njenega moža Franca Perica

Datum objave: 3. 2. 2022
Dogodki
sreda
16
februar
Ura:
18.00
Lokacija:
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Lepo vabljeni na predstavitev knjige Ljubezen v pismih: dopisovanje aleksandrinke Felicite Koglot in njenega moža Franca Perica, Aleksandrija–Bilje, 1921–1931 (Založba Univerze v Novi Gorici, 2022).

Ljubezen v pismih: dopisovanje aleksandrinke Felicite Koglot in njenega moža Franca Perica

V knjigi je objavljena korespondenca, ki razkriva ženski in moški pogled na ljubezen in starševstvo, izraža dvome, upe, skrbi, trpljenje, a tudi vsakdanja drobna veselja. Ob prebiranju pisem, ki so prečkala morje, pred nami oživijo primorsko podeželje, svetovljanskost Egipta in švicarski kraji, kamor so se odpravljali Slovenci po zaslužek v nemirni dobi med obema vojnama. Vabljeni na predstavitev, kjer se bodo raziskovalke in člani družine ob branju odlomkov iz pisem, dotaknili tem aleksandrinstva, ljubezni med partnerjema in starševske ljubezni ter političnega konteksta, v katerem so pisma nastala.

Vstop je prost, brezplačne vstopnice lahko dvignete na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica v času delovnika ali uro pred dogodkom.

Dogodek bo izpeljan ob doslednem preverjanju pogoja PCT in upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje možnosti širjenja z okužbo virusa covid-19.

Sodelujejo: Manca Koren, dr. Katja Mihurko Poniž, dr. Mirjam Milharčič Hladnik, Lara Vončina in družina Felicite in Franca Peric.

Organizirajo: Univerza v Novi Gorici, Založba Univerze v Novi Gorici in Kulturni dom Nova Gorica.

Neposredni spletni prenos bo potekal preko Youtube kanala Univerze v Novi Gorici.

Kontakt

Andreja Leban, Stiki z javnostmi
T: 05 62 05 827
E: andreja.leban@ung.si