Mednarodna poletna šola o dvojezičnosti in večjezičnosti

Datum objave: 7. 9. 2022
Dogodki
ponedeljek
12
september
Ura:
09.00
Do:
16. september, 18.00
Lokacija:
Chemnitz University of Technology, Chemnitz, Nemčija

Univerza European Cross-Border University (ACROSS) vabi na “Mednarodno poletno šolo o dvojezičnosti in večjezičnosti” (ISSBM 2022).

Vir: Center za kognitivne znanosti jezika
Vir: Center za kognitivne znanosti jezika

Poletna šola je namenjena dodiplomskim, magistrskim in doktorskim študentom, katere zanima področje jezikoslovja s poudarkom na dvojezičnosti, večjezičnosti in usvajanja drugega jezika. Obravnavali bomo tudi teme, povezane z dediščino in manjšinskimi jeziki. Poletna šola predstavlja celostno in interdisciplinarno izkušnjo preučevanja različnih stališč, povezanih z večjezičnostjo, v sodelovanju z mednarodnimi mrežami. Poleg učenja različnih vsebin bodo udeleženci imeli tudi priložnost, da svoje delo predstavijo na raziskovalnem dogodku; na podlagi vnaprej poslanega izvlečka bodo lahko predstavili svoje tekoče ali že opravljene projekte.

Poletno šolo financira ACROSS - EUROPEAN CROSS-BORDER UNIVERSITY.

Petnajstim študentom bomo podelili tudi štipendije.

Poletna šola bo potekala v živo na Chemnitz University of Technology v Nemčiji, vendar se je študenti lahko udeležijo tudi na daljavo.

Organizatorja: Greta Mazzaggio (Univerza v Novi Gorici, Slovenija) in Paolo Lorusso (Univerza v Vidmu, Italja)

Predavatelji: Paolo Lorusso (Univerza v Vidmu), Greta Mazzaggio (Univerza v Novi Goricisi), Penka Stateva (Univerza v Novi Gorici), Artur Stepanov (Univerza v Novi Gorici), Angelo Variano (Univerza v Vidmu), Alessandra Zappoli (Univerza v Novi Gorici).

Termin in lokacija:
12.–16. september 2022; Chemnitz University of Technology, Chemnitz, Nemčija

-> Več
-> Neposredna povezava do programa
-> Letak

Kontakta:
greta.mazzaggio@ung.si
issbm.across@gmail.com