[Vabilo na dogodek RKRS] Vključujoče univerzitetno izobraževalno okolje kot generator uspešnih zgodb

Datum objave: 24. 11. 2023
Dogodki
četrtek
7
december
Ura:
09.00
Lokacija:
Spletni dogodek

Študentke in študenti s posebnimi potrebami se srečujejo s posebnimi okoliščinami ali obremenitvami, ki preprečujejo ali ovirajo njihovo polno in učinkovito vključevanje ter sodelovanje v študijskem procesu. Z izvajanjem ustreznih prilagoditev in podpornih storitev si univerze prizadevamo študentkam, študentom omogočati čim enakovrednejše in čim boljše možnosti za uspešen študij. S tem namenom Rektorska konferenca Republike Slovenije organizira dogodek z naslovom Vključujoče univerzitetno izobraževalno okolje kot generator uspešnih zgodb, ki bo 7. decembra 2023 ob 9.00 prek spleta.

[Vabilo na dogodek RKRS] Vključujoče univerzitetno izobraževalno okolje kot generator uspešnih zgodb

Za rast in razvoj vključujočega izobraževalnega okolja za vse je pomembno sodelovanje med visokošolskimi zavodi in institucijami, ki omogoča izmenjavo praks, prepoznavanje izzivov in priložnosti za izboljšanje stanja inkluzije v terciarnem izobraževanju. Cilj dogodka je izmenjati izkušnje o pristopih in prilagoditvah, ki jih različni zavodi uporabljajo za sodelovanje s študentkami, študenti s posebnimi potrebami, in predstaviti koristne informacije o izobraževanju s prilagoditvami. Ob tem želimo deliti uspešne zgodbe študentk, študentov s posebnimi potrebami o študiju na univerzah in zbrati predloge ukrepov za izboljšanje stanja inkluzije v visokošolskem izobraževalnem okolju.

Uvodnemu programu s ključnimi izhodišči za izboljšanje stanja inkluzije na nacionalnem nivoju bo sledila izmenjava izkušenj s poučevanjem, študijem, sodelovanjem in z nudenjem podpore na univerzah s področja inkluzije oz. posebnih potreb. Na ta način bodo člani akademske skupnosti sodelujočih univerz izmenjali izkušnje in dobre prakse, s katerimi je mogoče izboljšati inkluzijo študentk, študentov s posebnimi potrebami v visokošolskem izobraževanju.

Dogodek bo potekal na daljavo s pomočjo orodja MS Teams. Prijavljeni boste dan pred dogodkom prejeli elektronsko sporočilo z neposredno povezavo do srečanja.

Na konferenco se prijavite na spletni povezavi tukaj. Prijave so odprte do 5. decembra 2023.

Delovna jezika konference sta slovenski in angleški. Prevajanje ne bo zagotovljeno. Pri angleški predstavitvi je na voljo samostojen vklop angleških podnapisov (Več > Jezik in govor > Vklopite napise v živo).

-> PROGRAM DOGODKA