Carolyn Lee Ramsey

Na študijski program Krasoslovje Univerze v Novi Gorici sem se vpisala iz dveh razlogov:
1) ker Slovenija predstavlja sinonim za kras; in 2) ker krasoslovja kot samostojnega študijskega področja v moji domovini (Kanadi) ni mogoče študirati.
Kot svetovalka za upravljanje s kraškimi viri sem si svoje teoretično znanje o krasu želela spopolniti z namenom, da bi ga uporabljala v praksi, na področju upravljanja s kraškimi viri. Študijski program Krasoslovje na Univerzi v Novi Gorici se je zato zdel samoumevna izbira.
Če se ozrem nazaj, kot oseba, željna dodatnih znanj o krasu ne bi mogla izbrati bolje. Ko sem iz kanadske Britanske Kolumbije prišla na Univerzo v Novi Gorici in začela študirati krasoslovje, sem imela občutek, kot da sem se znašla v puščavski oazi. Multidisciplinaren pristop Inštituta za raziskovanje krasa predstavlja izziv, obenem pa te doprinese k intelektualnemu razvoju posameznika. Prijateljski odnosi in izmenjava idej s svetovno priznanimi krasoslovci z inštituta, ki prihajajo s celega sveta, nudi edinstven in mednaroden vpogled v najnovejše napredke na različnih področjih krasoslovja. Možnost študija v Sloveniji in spoznavanja bogate zgodovine in kulture te čudovite dežele ter priložnost, da iz prve roke občutim prijaznost in gostoljubnost Slovencev, so mi študij krasoslovja na Univerzi v Novi Gorici za vedno vtisnili v spomin.