Informativni dnevi Univerze v Novi Gorici ponovno tudi v živo

Datum objave: 9. 2. 2022
Dogodki
petek
11
februar
Ura:
09.00
Lokacija:
Univerza v Novi Gorici, Spletni dogodek

Informativni dnevi Univerze v Novi Gorici (UNG) bodo potekali v petek, 11. februarja (od 9. do 17. ure), in v soboto, 12. februarja 2022 (od 9. do 13. ure). Fakultete in Akademija umetnosti UNG bodo predstavitve ponovno izvajale tudi v živo, in sicer v Novi Gorici, Ajdovščini, Vipavi in Ljubljani. Dogodki na daljavo ostajajo del ustaljenega programa informativnih dni.

Informativni dnevi Univerze v Novi Gorici ponovno tudi v živo

Poleg predstavitev študijskih programov je univerza pripravila tudi tematska predavanja, klepetalnice s študentkami in študenti in predstavitev nekomercialega izobraževalnega projekta GoChile (slovenski teleskop v Čilu). V petek ob 9. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri bodo potekali vodeni obiski raziskovalnih laboratorijev Univerzitetnega središča v Ajdovščini, na katerih bodo kandidatke in kandidati za vpis spoznali možnosti vključevanja v raziskovalno delo in že med samim študijem.

Med drugim bo Fakulteta za humanistiko UNG predstavila prenovljen dodiplomski študijski program Slovenistika, možnost pridobitve dvojne diplome z Univerzo Ca' Foscari iz Benetk na magistrskem programu Slovenistika (smer Jezikoslovne vede) in štipendije na mednarodnem skupnem magistrskem študijskem programu Migracije in medkulturni odnosi (Erasmus Mundus). Posebej bo izpostavljena tudi novica o razpisu Fundacije Univerze v Novi Gorici za štipendije za študente in študentke športnike, ki bo objavljen 14. marca 2022.

Kandidati za vpis bodo spoznali številne prednosti študija na Univerzi v Novi Gorici, med katerimi njeni študenti in študentke najpogosteje izpostavljajo oseben pristop, neposredno interakcijo med učiteljskim in slušteljskim kadrom, študij v majhnih skupinah, možnosti učenja na daljavo ter praktično usmerjenost in interdisciplinarnost študijskih programov.

»Navdušuje me raznovrstnost predmetov. Tako spoznaš vsa področja in jih na koncu tudi povežeš v celoto, kar je res prednost. Prav tako nam predava ogromno profesorjev, ki so obenem res odlični strokovnjaki na svojih področjih,« pritrjuje Katja Belec, absolventka dodiplomskega programa Okolje, ki bo na informativnih dnevih delila svoje študijske izkušnje z obiskovalci.

Pod okriljem UNG deluje šest fakultet (Fakulteta za znanosti o okolju, Fakulteta za naravoslovje, Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo, Poslovno-tehniška fakulteta, Fakulteta za humanistiko, Fakulteta za podiplomski študij) in Akademija umetnosti. V študijskem letu 2021/22 se na UNG izobražuje 370 študentk in študentov iz več kot 40 držav, pri čemer delež mednarodnih znaša 50,5 odstotka. Na UNG vzdržujemo resnično skupnost študentk in študentov, učiteljic in učiteljev, ki sodelujejo pri prenosu znanja in ustvarjanju novega.

UNG se ponaša z visoko stopnjo zaposljivosti diplomantov in diplomantk; v enem letu po diplomiranju jih kar 95 odstotkov najde zaposlitev (podatek Kariernega centra, november 2021).

V študijskem letu 2022/23 je na voljo 7 dodiplomskih, 9 magistrskih in 8 doktorskih študijskih programov. Na dodiplomskih študijskih programih je razpisanih 220 mest na rednem študiju in 35 mest na izrednem študiju, na magistrskih študijskih programih 195 mest na rednem študiju in 40 mest na izrednem, na doktorskih študiskih programih pa 80 mest na rednem študiju.

Prvi prijavni rok za državljanke in državljane držav članic EU in Slovence in Slovenke brez slovenskega državljanstva za vpis v dodiplomske študijske programe je od 15. februarja do 18. marca 2022, za vpis v magistrske in doktorske študijske programe pa od 15. februarja do 30. marca 2022.

Celoten program informativnih dni UNG: https://www.ung.si/sl/studij/informativni-dnevi/

Kontakt

Andreja Leban, Stiki z javnostmi
T: 05 62 05 827
E: andreja.leban@ung.si